15 oktober 2022: Trailrun Walcheren

onderdeel van Buuten Lope

Wij waren even uit beeld, maar op 15 juli 2022 j.l. hebben we weer van ons laten horen met een mooie 3e editie van Buuten Lope. Wat kregen wij mooie reacties van de deelnemers! En nu, exact drie maanden later, staat de vierde editie gepland met de titel: Trailrun Walcheren.

Buuten Lope is Walchers voor buiten lopen. Wat wij beogen is om jou, al wandelend, hardlopend of een combinatie van beiden, te laten genieten van het moois wat Walcheren te bieden heeft. En dat kan alleen door van de gebaande paden te gaan.

Op 15 oktober is de startlocatie Boerderij camping Loverendale Ter Linde. Vanaf deze locatie schotelen we je drie routes voor van 8, 18 of maar liefst 26 km. De routes leiden je door het bos, over de landgoederen, door de duinen en natuurlijk ontbreekt het strand ook niet.

Wij hebben dus drie mooie routes voor je in petto. Maar dat niet alleen. Voor en na je inspanning kun je genieten van een hapje en een drankje. Na afloop ook nog onder het genot van live-muziek. Dat belooft een mooie middag te worden. Ben jij al enthousiast geworden? Schrijf je dan nu in. De inschrijving is geopend!

Voor wie is Buuten Lope?

Voor iedereen die beschikt over een redelijke basisconditie

Voor iedereen die zich schaart tot de (diverse soorten) wandelaars, hardlopers, trailrunners…zolang je maar houdt van “buiten de gebaande paden”

Helaas zijn de routes niet toegankelijk voor honden en rolstoelers

Afstand

Er zijn drie afstanden van 8 km, 18 km en 26 km.

Parkoers

De routes zijn gevarieerd en grotendeels onverhard

Tijdens je deelname ben je deelnemer aan het verkeer. De routes zijn grotendeels verkeersluw. Neem de verkeersregels in acht, lees de informatie op de borden en volg eventuele instructies van onze vrijwilligers op

In deze editie doen we een beroep op je zelfredzaamheid maar wij zorgen wel voor een goede bewegwijzering. Maar je zult toch echt zelf ook moeten opletten. Vind je dit niets? dan loop je toch gezellig mee met iemand die dat wel leuk vindt?

Op lastige/”gevaarlijke” punten is de route aangegeven met borden/pijlen of staat er een vrijwilliger

Deelname is op eigen risico!

 

Start en finish

Tim en Fleur zijn deze keer onze gastheer- en vrouw. De boerderij-camping is gelegen aan de Oranjezonweg 1 te Oostkapelle. Het programma start rond 09:15 en duurt tot 18:00 uur. Op Loverendale Ter Linde is volop ruimte om lekker te zitten, rond te kijken, kan er een hapje en drankje worden genuttigd, de winkel worden bezocht en speelt tussen 15:30-17:45 uur de livemuziek. Uiterlijk 18:00 uur ronden wij af.

Starttijd

Elke afstand heeft een eigen aanvangstijd. Deelnemers starten in kleine groepjes Hierdoor wordt het niet te vol op de paden. Door deze aanvangstijden finishen alle deelnemers redelijk kort na elkaar. Wel zo gezellig. Dan kun je na afloop je ervaringen delen, eventueel samen een hapje en drankje nuttigen onder het genot van live-muziek maar bovenal nagenieten!

9:00 Terrein open

Starttijden

 

H8

W8

H18

W18

H26

W26

starttijd

14:00:00

13:00:00

13:15:00

11:15:00

12:45:00

9:45:00

Finish meeste deelnemers tussen 15:30 -16:30 uur.

Start live-muziek 15:45 uur. Er is volop mogelijkheid de inwendige mens te voorzien van een hapje en een drankje.

Sluiting rond 18:00 uur

 

 

 

 

WAT ZIJN ONZE VERDERE PLANNEN VOOR 2023?

In ieder geval weer twee edities Buuten Lope.

Maar daarnaast hebben we in voorbereiding:

Dwars door de stad, een funrun vol obstakels (juni 2023)

Voor juni 2023 hebben wij het plan een nieuw megaevenement te organiseren. Een pakkende naam hebben we al: Dwars door de Stad, een funrun vol obstakels. De precieze opzet is nog niet bekend…daarover buigen wij ons de komende maanden. Om je alvast een beeld te geven, delen we onze hersenspinsels.

Wat is Dwars door de Stad?

Als deelnemer aan Dwars door de Stad ga je dwars door, over, langs, onder natuurlijke Middelburgse obstakels of obstakels die opgebouwd worden. Kom verkleed, maak er wat ludieks van, regel voldoende supporters en vermaak je zelf onderweg. Wij zorgen voor de run, regelen jullie de fun? Wat is er mooier dan een team advocaten in toga al debatterend de obstakels het zwijgen op te leggen, een aantal ballerina’s in tutu lichtvoetig het parkoers zien af te leggen of familie de Leeuw in Leeuwenpak bezig te zien?

Voor wie?

Dwars door de Stad is een laagdrempelig familie-evenement, die uit twee delen bestaat.

Een kidsrun voor kinderen tot 10 jaar en een run die geschikt is voor iedereen vanaf 10 jaar (waarbij een zwemdiploma vereist is).

Kinderen in deze leeftijd kunnen zelfstandig over de obstakels, maar we gaan uit van de begeleiding van een volwassene.

Afstand

De kidsrun is ruim 700 meter lang.

Het parkoers van de funrun is ongeveer 7 km lang, dus goed te doen voor jong en oud!

Parkoers

Er wordt hard gewerkt aan het parkoers! Dat blijft nog even geheim.

De route is geheel bewegwijzerd, er staan op belangrijke plaatsen dranghekken en parkoerswachten.

De route is zoveel mogelijk verkeersluw, maar je dient de verkeersregels in acht te nemen, evenals de instructie van onze vrijwilligers.

Deelname is op eigen risico!

 

Start en finish

We nodigen wij jullie graag uit op de start- en finishplek; het Koorkerkplein in hartje Middelburg.

Een mooiere startplek konden we deze keer niet bedenken  

Vanaf 15:30 uur is het terrein open voor deelnemers en toeschouwers.

Je kunt hier je startnummer en T-shirt ophalen, jezelf omkleden en je tas achterlaten, douchen is niet mogelijk.

Er is de mogelijkheid een hapje te eten en te drinken. We eindigen de avond met een (after)feestje!

Starttijd

De Kidsrun start om 16:00 uur waarbij de deelnemers kort na elkaar vertrekken.

Vanaf 18:00 uur start de funrun in verschillende waves die elk een eigen karakter hebben: zo is er de familiewave, de teamwave, de collegawave, sportievewave.

Kies een wave of een tijd die bij je past, en schrijf je in. Er wordt ingeschreven per half uur, daarbinnen krijg je een startttijd.

De laatste wave start om 19:30. De laatste finishers worden verwacht uiterlijk 22:00 uur.

Je kunt je inschrijven als individu en/of als team/familie/collega’s/vereniging.

Oktober

15OKT10:0018:00Buuten Lope zaterdag 15 oktober: Trailrun Walcheren

Vragen?

check Socials ---->

M: info@sportwalcheren.nl

WA/T: 06-52051490

 

X