Terugblik

Sinds 2015 mogen wij onszelf organisator noemen. Toen was de eerste editie van de City Trail Middelburg een feit. Dit heeft ertoe geleid dat wij in 2016 Stichting Sportevenementen Walcheren hebben opgericht. Nadien hebben wij nog drie prachtige edities georganiseerd. Wanneer je deze periode samenvat kom je op het volgende: 4 edities: Ruim 5000 deelnemers waarvan 60% wandelaars en 40% hardlopers, 200 vrijwilligers, 69 unieke locaties, tegen de 30 artiesten, ruim 160 unieke Middelburgse straatjes waardoor ruim 40 km schitterend Middelburg is laten zien!

Editie 1. De eerste stond in het teken van de heropening van Sportscenter Nassaulaan. Ruim 750 wandelaars en hardlopers namen deel. Bij de 2e editie stonden ruim 1750 hardlopers en wandelaars aan de start. Een compleet nieuwe route met veel nieuwe gebouwen en verassende activiteiten onderweg werd de deelnemers voorgeschoteld. Editie 3: Dag zon, hallo regen, veel regen. Een kletsnatte week en dag, maar gelukkig was het net 2,5 uur droog tijdens het evenement. Het werd een super gezellige editie volgens de 1300 deelnemers. De definitieve sluiting van Sportscenter Nassaulaan was voor de organisatie een mooi moment om te stoppen. Alles is door de organisatie uit de kast gehaald om de 1700 deelnemers een mooie route en vet feest te geven. Met Coverband Copy-cat als afsluitende live-act en een gastoptreden van Paskal Jakobsen werd dit een onvergetelijke laatste editie.

Dit organisatiestokje hebben we kunnen overgedragen aan een aantal enthousiastelingen, zodat de City Trail Middelburg nog steeds bestaat. Wij hebben onze pijlen op nieuwe evenementen gericht, zoals Buuten Lope. Op 28 juni 2019 zag Buuten Lope het levenslicht op Zorgboerderij Pitteperk en op 28 september konden de deelnemers starten van Kaasboederij Schellach.

Buuten Lope is Walchers voor buiten lopen en wat wij beogen is om jou, al wandelend, hardlopend of een combinatie van beiden, van de gebaande paden af te krijgen. Wij zouden het ook een natuurloop, trailrun of een off-the-road loop kunnen noemen, maar wij zijn gehecht aan onze mooie omgeving en laten het liever klinken als een stuk Walchers erfgoed. Waar wij de deelnemers aan de City Trail verrasten met prachtige routes, paadjes en doorkijkjes van de prachtige stad Middelburg, hebben wij met Buuten Lope de deelnemers wegwijs gemaakt op Walcheren. Zo hebben onze routes de deelnemers gebracht bij Zanddijk, Koudekerke, Veere en Middelburg, Biggekerke, Zoutelande en Oostkapelle. Hoe leuk is dat?

 

Sponsoring maatschappelijke doelen

De Stichting Sportevenementen Walcheren heeft geen winstoogmerk maar probeert met haar evenementen meerwaarde te bieden aan de gemeenschap. Zo sponsoren wij goede doelen. Vanuit de City Trail Middelburg zijn de sportmaterialen van de Sports Center Nassaulaan gefinancierd. 

Voor Buuten Lope sponsoren wij Stichting Landschapsbeheer Zeeland. SLZ is een professionele organisatie die zich richt op beheer en ontwikkeling van het Zeeuwse cultuurlandschap. SLZ zal het besteden voor de aanplant van enkele nieuwe bomen op een markante plek in het wandelnetwerk.

Aan het Jeugdsportfonds Sport en Cultuur is ook al twee keer een mooi sponsorbedrag gedoneerd.

STICHTING SPORTEVENEMENTEN WALCHEREN

President Rooseveltlaan 2

4382 CN VLISSINGEN

KVK: 65637372

X