Stichting Sportevenementen Walcheren

De Stichting Sportevenementen Walcheren is opgericht in 2016 voor de organisatie van de City Trail Middelburg. Wij brengen op laagdrempelige wijze mensen samen in een verrassende omgeving die hen aanspoort tot bewegen. En, niet onbelangrijk, waar er ook volop ruimte is voor ontspanning nadien!

Na vier fantastische edities hebben wij de organisatie van de City Trail Middelburg overgedragen. Wij waren toe aan nieuwe uitdagingen. In 2019 resulteerde dit in twee edities van Buuten Lope die we samen met Hans Corbijn van www.wandelenopwalcheren.nl organiseerde. De wereldwijde pandemie zorgde voor een onbedoelde pauze van twee jaar. In 2022 hebben we de draad weer opgepakt met twee edities van Buuten Lope. De laatste editie hebben we ons evenement uitgebreid met een langere afstand zodat we ook trailrunners wat moois kunnen bieden.

2023 is een uitdagend jaar gebleken.

Onze plannen waren voor 2023 om naast twee keer Buuten Lope (6 mei en 21 oktober, inclusief een nieuw evenement Gravel by the Sea) ook op 9 juni een nieuw mega-evenement “Dwars door de Stad, een funrun vol obstakels” te organiseren. Helaas heeft, door verschillende oorzaken, op geen van deze data een evenement plaats kunnen vinden. In plaats daarvan staat er op 9 september een evenement gepland Buuten Lope met drie afstanden, Trailrun Walcheren met vier afstanden en Gravel by the Sea met drie afstanden.

Het bestuur

Het bestuur van de Stichting bestaat uit vier leden die allen betrokken zijn geweest bij de vier succesvolle edities van de City Trail Middelburg:
Michel Joosse, voorzitter. Zeer thuis in Middelburg en zeer ervaren met de organisatie van grote (sport)evenementen.
Edwin van Alphen, secretaris en hardloper.
Rob Jeras. Een echte ondernemer met financieel inzicht en dus penningmeester.
Maarten Burgs. Hospitalityman in hart- en nieren.

Een bijzondere vermelding verdient Geralda Jansen. Zij is geen lid van het bestuur maar onmisbaar dankzij haar creativiteit, enthousiasme, inzet en netwerkvaardigheden.

Maarten en Edwin organiseren Buuten Lope. Dit evenement krijgt glans door de inzet van Hans Corbijn. Hij is de drijvende kracht achter Buuten Lope en www.wandelenopwalcheren.nl en ademt “Walcheren”. Elk pad op Walcheren kent hij op zijn duimpje en dankzij hem kunnen wij jullie de mooiste routes voorschotelen! Erik Malcorps is initiatiefnemer van Gravel by the Sea. Door de handen ineen te slaan en krijgen we een evenement voor wandelaars, hardlopers als ook gravelbikers! Hoe mooi past dat!

En zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Wij zijn slechts een kleine schakel in het geheel. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de vele tientallen vrijwilligers die ons de afgelopen jaren hebben ondersteund. Maar daarnaast ook de vele tientallen ondernemers, bedrijven en muzikanten die bereid zijn (vrijwillig) hun medewerking te verlenen. Samenwerking blijkt te lonen en levert mooie dingen op!

 

STICHTING SPORTEVENEMENTEN WALCHEREN

President Rooseveltlaan 2

4382 CN VLISSINGEN

KVK: 65637372

X