Stichting Sportevenementen Walcheren

De Stichting Sportevenementen Walcheren is opgericht in 2016 voor de organisatie van de City Trail Middelburg. Wij brengen op laagdrempelige wijze mensen samen in een verrassende omgeving die hen aanspoort tot bewegen. En, niet onbelangrijk, waar er ook volop ruimte is voor ontspanning nadien!

Na vier fantastische edities hebben wij de organisatie van de City Trail Middelburg overgedragen. Wij waren toe aan nieuwe uitdagingen. In 2019 resulteerde dit in twee edities van Buuten Lope die we samen met Hans Corbijn van www.wandelenopwalcheren.nl organiseerde. De wereldwijde pandemie zorgde voor een onbedoelde pauze van twee jaar. In 2022 hebben we de draad weer opgepakt met twee edities van Buuten Lope. De laatste editie hebben we ons evenement uitgebreid met een langere afstand zodat we ook trailrunners wat moois kunnen bieden.

2023 wordt een uitdagend jaar:

Buuten Lope staat gepland op 6 mei en 21 oktober (met de afstanden 10 km, 21 km en 42 km). Op 6 mei wordt Buuten Lope uitgebreid met Gravel by the Sea. Gravelbikers kunnen dan Walcheren (75 km) of Walcheren met een extra lusje Noord-Beveland (135 km) ronden. Op 9 juni organiseren wij een nieuw mega-evenement “Dwars door de Stad, een funrun vol obstakels”. De voorbereidingen hiertoe zijn in volle gang.

Het bestuur

Het bestuur van de Stichting bestaat uit vier leden die allen betrokken zijn geweest bij de vier succesvolle edities van de City Trail Middelburg:
Michel Joosse, voorzitter. Zeer thuis in Middelburg en zeer ervaren met de organisatie van grote (sport)evenementen.
Edwin van Alphen, secretaris en hardloper.
Rob Jeras. Een echte ondernemer met financieel inzicht en dus penningmeester.
Maarten Burgs. Hospitalityman in hart- en nieren.

Een bijzondere vermelding verdient Geralda Jansen. Zij is geen lid van het bestuur maar onmisbaar dankzij haar creativiteit, enthousiasme, inzet en netwerkvaardigheden.

Maarten en Edwin organiseren Buuten Lope. Dit evenement krijgt glans door de inzet van Hans Corbijn. Hij is de drijvende kracht achter Buuten Lope en www.wandelenopwalcheren.nl en ademt “Walcheren”. Elk pad op Walcheren kent hij op zijn duimpje en dankzij hem kunnen wij jullie de mooiste routes voorschotelen!

En zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Wij zijn slechts een kleine schakel in het geheel. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de vele tientallen vrijwilligers die ons de afgelopen jaren hebben ondersteund. Maar daarnaast ook de vele tientallen ondernemers, bedrijven en muzikanten die bereid zijn (vrijwillig) hun medewerking te verlenen. Samenwerking blijkt te lonen en levert mooie dingen op!

 

STICHING SPORTEVENEMENTEN WALCHEREN

President Rooseveltlaan 2

4382 CN VLISSINGEN

KVK: 65637372

X